Валери Божинов даде интервю пред сайта ilcentro.it, в което говори за

...
Валери Божинов даде интервю пред сайта ilcentro.it, в което говори за
Коментари Харесай

Божинов от Италия: Страх ме е за децата ми в България

Валери Божинов даде изявление пред сайта ilcentro.it, в което приказва за живота си, до момента в който шампионата в Италия е прекратено поради пандемията от ковид. 34-годишният нападател на " Пескара " споделя, че сега живее при сътрудника си Карло ди Ренцо , защото хотелът, в който е бил, е затворил краткотрайно от съображения за сигурност на личния състав.

" Децата ми са в България и се опасяват за мен, а и аз за тях.  Тук в Италия обстановката е сериозна, в София за сметка на това епидемията не е избухнала с такава мощ. Надявам се това да не се случи, тъй като в България няма толкоз здравни заведения, които да могат да се оправят с проблем като ковид ", съобщи Божинов.

Той съобщи, че продължава да тренира всеки ден по два часа на плажа самичък - за мощ, мускулен тонус, като с неспокойствие чака подновяването на шампионата в Серия Б, с цел да помогне на " Пескара " да влезе в елита. Преди спирането на шампионата тимът бе на 14-то място, само че единствено на 6 т. от зоната на плейофите за Серия А. " Липсва ми мирисът на трева, неприятно е да се живее тази обстановка ", споделя Божинов. Той съобщи, че е подготвен да играе за тима и след 30 юни, когато изтича договорът му, единствено и единствено да помогне, в случай че шампионата не е завършило. Българинът дори моли към почитателите на тима да спрат митингите против президента на клуба Даниеле Себастиани, с цел да бъдат всички обединени в сложния миг.

Божинов призна, че през 2006 година е бил пред трансфер в " Интер " , само че борба с управлението на " Фиорентина " е провалило договорката. Той реши да продължи с признанията и съобщи, че н ай-добрият футболист, с който е играл, е бил Павел Недвед в " Ювентус " , а най-доволен е бил от прехвърлянето си в " Манчестър С ", само че травмите са му попречили да се наложи там. " Обиколил съм света, само че мястото, което ме кара да се усещам добре, е Италия. Пристигнах тук преди съвсем 20 години и се усещам италианец, даже да имам български паспорт ", сподели още Божинов, който единствено преди към половин година се кле, че до края на живота си ще се усеща левскар.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР